День фінансів, 18 липня: рішення щодо облікової ставки, законопроект про незаконне збагачення, МВФ про курс долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 18 липня: рішення щодо облікової ставки, законопроект про незаконне збагачення, МВФ про курс долара

714
Четвер, 18 липня: Важливі рішення сьогодні ухвалили Нацбанк і Президент України.
Нацбанк знизив облікову ставку. З 19 липня 2019 року Нацбанк знижує облікову ставку до 17,0% річних. Базовий сценарій також передбачає подальше зниження облікової ставки до 8% протягом наступних років. Згідно з графіком, в четвертому кварталі 2019 року очікується зниження ставки до 16% річних, в 2020 році – до 9,5%, в 2021 році – до 8%.
Покарання за незаконне збагачення. Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект про відповідальність за незаконне збагачення. Згідно із законопроектом, покарання за незаконно нажиті активи для посадових осіб становитиме від 5 до 10 років в’язниці.
Мінфін восени розмістить євробонди на $1 млрд. Такий прогноз озвучив заступник голови Нацбанку Дмитро Сологуб. За його словами, ситуація на глобальних фінансових ринках покращилася останнім часом по відношенню до країн з ринками, що розвиваються, а на тлі зміни трендів монетарної політики центральних банків буде вікно можливостей.
Зеленський планує скасувати комуналку деяким пенсіонерам. Президент заявив, що обіцяє знайти способи знизити тарифи на комуналку. За його словами, зараз в уряді розробляють можливість не платити за комунальні послуги малозабезпеченим пенсіонерам у віці від 70 років.
МВФ: курс долара США завищений. МВФ дійшов висновку, що нинішній курс долара США завищений на 6-12%. Водночас курси євро, японської єни і китайського юаня перебувають на прийнятному рівні.
Українці можуть обирати сімейного лікаря в приватних клініках. Українці мають право обирати сімейного лікаря не тільки в державних медустановах, але і в приватних. І отримувати повний перелік послуг первинної медичної допомоги безкоштовно. Тут можна подивитися карту, в яких приватних клініках можна підписати декларацію.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас