Сологуб спрогнозував євробонди на мільярд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сологуб спрогнозував євробонди на мільярд доларів

Фондовий ринок
557
Національний банк України (НБУ) очікує, що Міністерство фінансів цієї осені вийде на ринок зовнішніх запозичень з розміщенням євробондів на мільярд доларів.
Про це 18 липня повідомив заступник голови Нацбанку Дмитро Сологуб в ході брифінгу.
“У наш прогноз ми закладаємо, що Міністерство фінансів ще восени вийде на ринок євробондів і розмістить мільярд доларів… Мільярд ми очікуємо. Це випливає з того, що ситуація на глобальних фінансових ринках покращилася останнім часом по відношенню до країн з ринками, що розвиваються (до їх числа відноситься і Україна. – Ред.). А на тлі зміни трендів монетарної політики центральних банків буде “вікно можливостей”, – сказав він.
При цьому, за його словами, НБУ сподівається, що початок роботи нового парламенту і переговори з Міжнародним валютним фондом теж матимуть позитивний фон для інвесторів.
“Для Міністерства фінансів може мати сенс не чекати наступного року, а за можливості провести розміщення в цьому. Цьогоріч Мінфін вже досить ефективно користувався цими можливостями. Вони почали диверсифікувати валюти, в яких залучають кошти. Ситуація здається стабільною”, – додав Сологуб.
Він зазначив, що це лише припущення, і воно абсолютно не означає, що без розміщення євробондів Україні буде складно “дожити до кінця року”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас