Важлива інформація! Про введення міжнародного номера банківського рахунку IBAN в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Важлива інформація! Про введення міжнародного номера банківського рахунку IBAN в Україні

Особисті фінанси
518
Шановний клієнте!
На виконання вимог постанови Національного банку України від 28 грудня 2018 року №162 «Про введення міжнародного номера банківського рахунку (IBAN) в Україні», починаючи з 5 серпня 2019 року всі банки України зобов‘язані відкривати клієнтам нові рахунки в стандарті IBAN, а діючі номери рахунків змінювати відповідно до вимог даного стандарту зі збереженням діючого номера аналітичного обліку.
Що таке IBAN?
Для України IBAN буде складатися з 29 букв і цифр, в яких буде вказано: код країни, контрольний розряд, код банку та номер рахунку.
Звертаємо Вашу увагу, що в період з 5 серпня по 31 жовтня 2019 року клієнти банків в реквізити розрахункових документів зможуть вказувати як діючий номер рахунку та код банку, так і номер рахунку в стандарті IBAN.
Тобто з 05 серпня до 31 жовтня 2019 року в документах на переказ коштів необхідно заповнювати наступні реквізити:
1) реквізити «Код банку платника/отримувача/стягувача» та «Рахунок платника/отримувача/стягувача»
АБО
2) реквізит «Рахунок платника/отримувача/стягувача» за стандартом IBAN. У реквізиті «Код банку платника/отримувача/стягувача» зазначається нуль.
Починаючи з 1 листопада 2019 року в реквізитах документів «Рахунок» необхідно буде вказувати номер рахунку платника / одержувача тільки за стандартом IBAN.
Додатково повідомляємо, що зміна діючого номеру рахунку за стандартом IBAN не призводить до змін положень договору, що був укладений між Вами та Банком.
Про нові рахунки, що будуть змінені відповідно до вимог стандарту IBAN, банки зобов‘язані повідомити контролюючі органи, які повідомлялись про відкриття рахунків до їх зміни.
З метою отримання нових номерів рахунків за стандартом IBAN та/або додаткової інформації просимо звертатись, починаючи з 5 серпня 2019 року до відділення Банку, в якому Ви обслуговуєтесь, або до цілодобового контактного центру Банку за телефонами: 0 800 501 808 або 044 593 10 20.
За матеріалами:
Кліринговий Дім
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас