Новий аеропорт Одеса запрацює на виліт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий аеропорт Одеса запрацює на виліт

Фондовий ринок
2758
Новий термінал спершу буде обслуговувати тільки виліт внутрішніх рейсів до Києва авіакомпанії “Мотор Січ”.
Про це повідомляє прес-служба МАУ.
Аеропорт Одеса увечері 18 липня відправить перших пасажирів через новий термінал.
На першому етапі в новому комплексі буде обслуговуватися виліт внутрішніх рейсів Одеса-Київ тільки авіакомпанії Мотор Січ. Переведення почнеться з вечірнього рейсу М9 251 18 липня.
Після цього в новий термінал перенесуть обслуговування вильотів рейсів Одеса-Київ авіакомпаній МАУ і SkyUp. Однак ні в аеропорту, ні в обох авіакомпаніях не уточнюють точні терміни переїзду.
«Виліт внутрішніх рейсів МАУ дійсно планується перевести в новий термінал Одеси до кінця липня. Наразі ми чекаємо офіційного повідомлення від керівництва аеропорту. Тільки після отримання підтвердження ми зможемо офіційно підтвердити цю інформацію і назвати точну дату», – розповіли в прес-службі.
На першому поверсі нового терміналу пасажири, які вилітають, проходитимуть реєстрацію, на другому – контроль авіаційної безпеки, а в разі відправлення міжнародними рейсами – паспортний і митний контроль.
Зведення нового терміналу згідно анонсованими в 2012 році планами передбачалося завершити за 18 місяців – до кінця 2013 року. Однак часткове введення будівлі в експлуатацію на обслуговування тільки рейсів, що прилітають, відбулося тільки в 2017 році.
Новий пасажирський термінал має площу 29 тис. кв. метрів і передбачає можливість встановлення чотирьох телетрапів, в той час як площа діючого зараз аеровокзалу, побудованого ще в СРСР, становить 8 тис. кв. метрів.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас