За крадіжку газу в Запорізькій області оштрафували на 700 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За крадіжку газу в Запорізькій області оштрафували на 700 тис. грн

Кримінал
347
У 2019 році фахівцями Запоріжгаз було зафіксовано понад 157 випадків несанкціонованого споживання природного газу, що призвело до збитків у 9,8 млн грн.
Найбільшим штрафом в поточному році є штраф на 772,45 тис грн. Серед виявлених порушень: 18 випадків самовільного підключення до газопроводів, 139 випадків – втручання в лічильник. Однак, уточнюється, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість крадіжок побутовими споживачами зменшилася на 12%. “Споживачам, які втручаються в роботу лічильника газу, для зменшення показань, нараховується вартість експертизи, монтажу і демонтажу приладу обліку. Також вони зобов’язані купити лічильник газу власним коштом”, – зазначила директор технічний АТ “Запоріжгаз” Тетяна Бузовська.
Так, згідно зі змінами в Кодексі ГРМ з грудня 2018 року, за втручання в роботу лічильника, з простроченим терміном повірки, споживачу, крім вартості експертизи, доведеться сплатити збитки за несанкціоноване використання газу. У разі відсутності запрошеного власника лічильника газу в зазначений день на засідання комісії, експертизу приладу обліку газу комісія проводить без його присутності.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас