Держфінмоніторинг заявив про відмивання понад 36 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держфінмоніторинг заявив про відмивання понад 36 млрд гривень

Казна та Політика
3389
Державна служба фінансового моніторингу України в першому півріччі передала правоохоронцям 398 матеріалів справ, пов’язаних з незаконними фінансовими операціями на суму понад 36 млрд гривень.
Про це повідомляє прес-служба відомства.
Матеріали у справах, пов’язаних з відмиванням доходів, спрямовані:
  • 51 матеріал – до органів прокуратури;
  • 92 – до Державної фіскальної служби України;
  • 75 – до органів внутрішніх справ;
  • 110 – до Служби безпеки України;
  • 69 – до Національного антикорупційного бюро України;
  • один – до Державного бюро розслідувань.
У Держфінмоніторингу зазначили, що приділяють особливу увагу справам з розслідування відмивання коштів, отриманих від корупційних дій, розкрадання і привласнення державних коштів і майна. Таких матеріалів з початку року підготовлено 89: для НАБУ – 69, для прокуратури – 17 і 3 для СБУ. У зазначених матеріалах сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією коштів і з вчиненням іншого злочину, визначеного Кримінальним кодексом України, становить 4,6 млрд.
Крім того, 42 матеріали стосуються фінансових операцій осіб, які можуть бути пов’язані з фінансуванням тероризму, сепаратизму і/або здійснених за участю осіб, які публічно закликають до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або зміни меж території або державного кордону України. У числі цих матеріалів 12 містять інформацію про виявлені зв’язків з Російською Федерацією. Сума коштів, заблокованих в ході розслідувань, перевищила 27 млн ​​гривень.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас