18980
Як відрізнити підроблену каву і скільки вона має коштувати
— Особисті фінанси
Ринок кави зростає вже третій рік поспіль. У 2018 році, якщо порівнювати з 2017 роком, ринок зернової кави зріс на 27%, а меленої кави — на 23%.
Про це Finance.ua розповів бренд-менеджер ТМ “Lavazza” компанії “Асканія FMCG” Тарас Звєрєв.
Разом з тим, за інформацією Європейської Бізнес Асоціації, у 2018 році в Україну було імпортовано приблизно 3,8 тис. тонн підробленої кави. Це призвело до втрат до державного бюджету в розмірі понад 17 млн доларів.
“Щороку через контрафакт Lavazza ми втрачаємо близько 3,5 млн доларів”, – зауважив Тарас Звєрєв.

Щодо ціни на якісну каву, як зазначив Звєрєв, вона залежить від багатьох факторів.
“Якщо ми говоримо, наприклад, про Lavazza, то найдешевша кава, навіть при суперакції, може коштувати 70 гривень за упаковку 250 грамів. Але це суперпромо, яке інвестується як компанією, так і самою мережею. Якщо говорити про зернову каву, то її номінальна вартість 350-400 за кілограм. А те, що продається в інтернеті по 150 гривень, взагалі може бути не кава”, – зауважив експерт.
Щоб відрізнити підроблену каву, варто виділити кілька моментів:
- уважно дивіться на упаковку товару, вона має бути гладенькою. Якісну каву продають у жерстяних або скляних банках. Підробки, як правило, в прозорих банках із пластику;
- на упаковці мають бути зазначені: дата виробництва й кінцевий термін придатності, штрих-код і країна-виробник;
- зерна мають бути одного розміру та кольору;
- ціна має значення. Так, еспресо за 8 гривень не гарантує хорошої якості. Якісна еспресо має коштувати не менше за 20 гривень.
За матеріалами: Finance.ua
Поділитися новиною
Також за темою
Субсидії для ВПО — хто має право і як оформити
ДПСУ не підтверджує дані Польщі про масові виїзди чоловіків 18−22 років
Українські біженці за кордоном: хто ще може поїхати, а хто повернеться (прогноз)
Ветерани отримуватимуть до 16 тисяч гривень за участь у суспільно корисних роботах
«Власна справа»: уряд збільшує гранти для бізнесу та розширює підтримку ветеранів і молоді
Українці дедалі більше економлять на їжі — дослідження
