Єврокомісію вперше очолила жінка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісію вперше очолила жінка

209
Європейський парламент обрав Урсулу фон дер Лаєн президентом Єврокомісії.
Про це повідомляє Welt.
Кандидатуру колишнього міністра оборони ФРН 60-річну Урсулу фон дер Лаєн в ході голосування в Європарламенті підтримали 383 парламентарія при мінімально необхідній кількості в 374 голоси.
Таким чином, з 1 листопада поточного року вперше Єврокомісією керуватиме жінка – досвідчений німецький політик, яка народилася в Брюсселі і досконало володіє англійською і французькою мовами.
Канцлер Німеччини Ангела Меркель упевнена, що фон дер Леєн як «переконаний європеєць» докладе максимум зусиль для вирішення багатьох нинішніх проблем Європейського Союзу. Про це вона заявила вчора в Берліні. «Навіть якщо я втрачу давнього міністра сьогодні, я знайду нового партнера в Брюсселі – розраховую на плідну співпрацю».
На нового президента Єврокомісії вся європейська спільнота покладає величезні надії. Вона отримає всі інструменти впливу на політичні лінії і пріоритети ЄС в найближчі п’ять років, очоливши 30-тисячний штат єврокомісії. Відповідатиме за розробку законодавства та здійснюватиме контроль за дотриманням законодавства ЄС. Від її роботи буде прямо залежати не тільки добробут понад 500 мільйонів європейців, але і більш глобальні економічні процеси.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас