Ціни на оренду житла зростуть до серпня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на оренду житла зростуть до серпня

Нерухомість
1669
Наприкінці серпня стартує “гарячий” сезон, і ціни на оренду житла можуть піднятися.
Про це розповів ріелтор Максим Бабуряк.
Ще кілька років тому сегмент бюджетного житла в Києві стартував від 6 тисяч гривень, зараз квартиру, дешевшу за 8 тисяч, знайти дуже складно.
За словами експерта, приблизно 80% всіх угод по Києву – бюджетний сегмент. В бюджетному сегменті 75-80% угод – однокімнатні за 8 тисяч. Конкуренція за квартири поки що невисока: на ринку “мертвий сезон”. Перш за все, знімають житло біля метро і з мінімальним набором меблів.
Експерти прогнозують, що ближче до кінця серпня починається “гарячий” сезон і ціни на оренду житла можуть піти вгору. Серед причин називають розвиток активного бізнес-сезону і початок навчального року – десятки тисяч студентів приїдуть на навчання до великих міст. Все це призведе до значного зростання попиту на ринку – кількість бажаючих орендувати житло збільшується.
Разом з тим орендодавці починають роздувати ціни. Традиційно до вересня квартири в бюджетному сегменті дорожчають на 10-20%.
“Є ще інший момент. Орендодавці намагаються відкласти підвищення цін до кінця опалювального сезону або зробити це перед його стартом. З огляду на витрати на комунальні послуги, які взимку збільшуються в 3-4 рази, це дозволяє квартирантам м’якше пережити такий “сюрприз”, – пояснює Бабуряк.
Однак з таким твердженням згодні далеко не всі експерти ринку. Чекати значного подорожчання оренди не варто, впевнена член правління Інституту нацполітики, експерт в сфері нерухомості Марина Багрова. Мовляв, ціни ближче до вересня, як і в минулі роки, дійсно підвищаться, але зростання буде незначним і в кращому разі покриє просідання мертвого сезону весна-літо.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас