Суд вимагає доказів банкрутства Приватбанку на момент націоналізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд вимагає доказів банкрутства Приватбанку на момент націоналізації

Фондовий ринок
947
Суд просить надати докази, що підтверджують, що у Приватбанку був нульовий або від’ємний капітал на момент укладення договору купівлі-продажу його акцій між колишніми акціонерами і державою.
Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Києва.
Справа за позовом екс-власника Приватбанку Ігоря Коломойського і компанії Triantal Investments Ltd до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національного банку і Міністерства фінансів про визнання недійсним договору купівлі-продажу від 21 грудня 2016 року акцій Приватбанку розгядатиметься 8 серпня.
Суд підтримав заяву позивачів про необхідність доповнити справу прийнятими ФГВФО рішеннями, які лягли в основу укладення договору купівлі-продажу акцій Приватбанку державі.
Так, суд витребував у ФГВФО відповідне рішення, в якому зазначається те, що за результатами формування резервів і обміну зобов’язань на акції додаткової емісії Приватбанку його капітал становить відповідний грошовий еквівалент і залишається від’ємним або нульовим.
У грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів “Приватбанку”, найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію “Приватбанку”.
Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155,3 мільярда гривень.
18 квітня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету Міністрів щодо націоналізації Приватбанку.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас