Росія побудувала більше половини "Північного потоку - 2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія побудувала більше половини "Північного потоку - 2"

Енергетика
396
Російський газовий монополіст “Газпром” на 66,3% побудував газопровід “Північний потік – 2”, щодо якого ОБСЄ ухвалила резолюцію. Про це повідомила прес-служба російської компанії.
“Триває будівництво газопроводу “Північний потік – 2”. До теперішнього часу по дну Балтійського моря укладено 1628 км газопроводу – 66,3% від його загальної протяжності”, – йдеться в повідомленні.
При цьому заступник голови правління “Газпрому” Олег Аксютін сказав, що “Північний потік – 2” будується “в ті терміни, які були визначені проектом”.
“Готовність морської частини сктановить близько 60%. Всі роботи, які велися по з’єднанню сухопутної і морської частин, були виконані по німецькій стороні ще торік. Там йде робота по створенню приймального терміналу. Зараз такі роботи ведуться на нашій території, на російській. якраз ось на початку липня приступили до виконання цієї операції з протягнення газопроводу, який з’єднає сухопутну і морську частини. Наразі роботи тривають”, – додав Аксютін.
Як відомо, “Північний потік – 2” має пройти по Балтійському морю, з’єднавши постачальників у Росії зі споживачами в Європі в обхід України, його протяжність складе понад 1,2 тис. км. Передбачається, що пропускна здатність газопроводу складе 55 млрд куб. м газу на рік. Завершення будівництва газопроводу “Північний потік – 2” заплановано на другу половину 2020 року, хоча раніше очікувалося, що “труба” запрацює на початку 2020 року.
Запуск “Північного потоку – 2” дозволить Росії відмовитися від транзиту газу через Україну. При цьому в разі зупинки транзиту російського газу з 2020 року втрати для державного бюджету України перевищать 3 млрд доларів. Чинний контракт на транзит російського газу через територію України був укладений в 2009 році і закінчується в кінці 2019-го.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас