В Україні може з'явиться центр кібербезпеки у сфері телекомунікацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні може з'явиться центр кібербезпеки у сфері телекомунікацій

Казна та Політика
178
Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації (Держспецзв’язку) пропонує створити за участю Інтернет асоціації України (ІнАУ) організаційно-технічний комплекс із питань кібербезпеки в сфері телекомунікацій.
Така ініціатива міститься у листі Держспецзв’язку до ІнАУ від 11 липня 2019 року, оприлюдненому на сайті асоціації.
“Держспецзв’язку наголошує на необхідності створення галузевих центрів реагування на кіберзагрози (центрів компетенції з кібербезпеки), пропонує розглянути питання створення за участю ІнАУ та її членів організаційно-технічного комплексу з питань кіберзахисту в сфері телекомунікацій”, – зазначається у тексті листа.
При цьому насамперед, на думку Держспецзв’язку, потрібно створити галузевий центр реагування на кіберзагрози, який стане галузевою розгалуженою платформою для обміну інформацією в сфері кіберзахисту.
Крім того, служба пропонує ІнАУ розглянути питання про вжиття заходів щодо захисту від кіберзагроз на об’єктах операторів (провайдерів) та інших суб’єктів господарювання, які виконують функції точок обміну трафіком і надають послуги DNS.
“Пропонуємо організувати і провести робочу зустріч, щоб обговорити подальші можливі шляхи співпраці … Спільна реалізація зазначених проектів у рамках державно-приватного партнерства дозволить ефективно вирішувати питання кіберзахисту в цілому”, – підкреслюють у Держспецзв’язку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас