НЕК "Укренерго" отримала штраф в 1,7 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НЕК "Укренерго" отримала штраф в 1,7 млн грн

Фондовий ринок
265
Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), оштрафувала НЕК “Укренерго” на 1,7 млн ​​грн за порушення умов та правил здійснення діяльності з передачі е/е магістральними та міждержавними електричними мережами.
Відповідне рішення комісія ухвалила 12 липня за підсумками проведеної 26 червня перевірки.
Так, згідно з обгрунтуванням до проекту рішення, в поданому в НКРЕКП доопрацьованому звіті про оцінку відповідності генерувальних потужностей “Укренерго” лише частково врахувало зауваження регулятора, про що НЕК була поінформована, однак станом на 26 липня не подало нову версію документа з урахуванням всіх побажань комісії. Крім цього, перевіркою встановлено відсутність низки щотижневих звітів з боку “Укренерго”, а також відсутність надання в зазначені строки акту прийому-передачі виконаних робіт з налаштування стандартних програмних продуктів відповідно до вимог нормативно-правових актів та акту введення в промислову експлуатацію Market management system (ММS, спрямована на забезпечення роботи балансуючого ринку).
Ще одним викладеним в тексті порушенням є відсутність у НКРЕКП станом на 26 червня запиту “Укренерго” на сертифікацію оператора системи передачі.
Відповідно до ухваленого на засіданні комісії рішення, “Укренерго” зобов’язане до 15 липня подати належним чином засвідчену копію акта введення в експлуатацію версії 1.0 інформаційної системи ММS і до 25 жовтня – версії 2.0, до 1 серпня – надати комісії доопрацьований з урахуванням її зауважень звіт про оцінку відповідності генерувальних потужностей. Крім того, починаючи з 15 липня “Укренерго” зобов’язане забезпечити надання НКРЕКП щотижневого звіту щодо впровадження ММS, а також щомісячного звіту про виконання заходів з реорганізації оператора системи передачі і щодо сертифікації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас