Суд ЄС скасував санкції проти Януковича і його соратників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд ЄС скасував санкції проти Януковича і його соратників

Казна та Політика
647
Суд Європейського Союзу (ЄС) скасував санкції Євросоюзу стосовно колишнього президента України Віктора Януковича і шести членів його команди про замороження їхніх коштів.
Про це йдеться в рішенні суду, яке оприлюднено його прес-службою.
Крім екс-президента, рішення суду стосується його сина Олександра, екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, екс-віце-прем’єр-міністра Сергія Арбузова, колишнього генерального прокурора Віктора Пшонки та його сина Артема, а також колишнього голови Адміністрації президента Андрія Клюєва.
“У відповідь на кризу в Україні, що почалася в лютому 2014 року, Рада Європейського Союзу 5 березня 2014 року вирішила заморозити кошти та економічні ресурси, зокрема, осіб, які були визнані відповідальними за незаконне привласнення державних коштів”, – йдеться в повідомленні.
Рішення про замороження коштів проти цих осіб неодноразово продовжувалося на рік і було оскаржене.
“Вони подали позови до Загального суду, оскаржуючи дії (ЄС), що продовжують замороження їхніх коштів в 2016 та 2017 роках в тому, що стосується Віктора Януковича і одного з його синів, а в 2018 році – стосовно інших осіб на тій підставі, що Рада не виконала критерії включення в список. Відповідно до сьогоднішніх рішень, Загальний суд підтримує дії українців, скасувавши обмежувальні заходи, вжиті проти них протягом цих періодів”, – сказано в прес-релізі суду.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас