Нафтогаз випускатиме євробонди, щоб вчасно підготуватися до опалювального сезону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз випускатиме євробонди, щоб вчасно підготуватися до опалювального сезону

Фондовий ринок
208
Нафтогаз відкрив книгу заявок на випуск євробондів. Нові облігації компанія планує продавати у доларах та євро на загальну суму, що не перевищить еквівалент 900 мільйонів євро.
Про це повідомляє «Интерфакс» з посиланням на свої джерела у банківських колах.
Нафтогаз проводив так зване road show — процес пошуку покупців своїх облігацій — у Франкфурті та Лондоні з понеділка, 8 липня. За підсумками проведеної роботи компанія отримала заявки від інвесторів на цінні папери, номіновані як у доларах, так і в євро.
У Нафтогазі ухвалили рішення випустити єврооблігації у доларах на 3 роки на загальну суму щонайменше 300 мільйонів доларів. Відсоткова ставка за цінними паперами має скласти близько 7,75% річних. Єврооблігації у євро мають випустити на 5 років на загальну суму близько 500 мільйонів євро з відсотковою ставкою 7,5% річних.
Раніше у Нафтогазі заявляли, що готові випустити євробонди у понеділок, 8 липня. Водночас у компанії очікували на відповідний дозвіл від уряду.

Довідка Finance.ua:

  • Нафтогаз наразі прагне закачати до підземних сховищ щонайменше 20 мільярдів кубометрів газу — на 2 мільярди кубометрів більше, ніж зазвичай. Причина цього – ймовірна зупинка Росією транзиту газу до ЄС через Україну, яка ускладнить майбутній імпорт газу з ЄС.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас