Hyundai представив електромашину, що може їздити, ходити і лазити (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hyundai представив електромашину, що може їздити, ходити і лазити (відео)

Технології&Авто
5889
Автовиробник Hyundai представив концепт “крокуючого” електромобіля Elevate.
Завдяки можливості не тільки котитися, але і, в буквальному сенсі, крокувати, Elevate зможе дістатися важкодоступних місць.
Тому, чи не головне призначення транспортного засобу – рятувальні роботи на територіях, які постраждали від лісових пожеж, землетрусів, ураганів, повеней та інших катаклізмів. Адже розробники кажуть, що рятувальникам і медикам критично важливо дістатися до постраждалих протягом перших 72 годин після аварії. Часто це неможливо навіть за допомогою вертольотів.
Між тим, Hyundai Elevate можна використовувати і в звичайних умовах. Наприклад, для допомоги людям із інвалідністю. Зокрема, у великих містах винахід може допомогти дістатися до поліклініки навіть у тих місцях, де немає пандусів і спеціальних під’їздів. Без проблем авто впорається і з засніженою дорогою. Машина може обійти найнебезпечніші місця узбіччям.
Концепт може пересуватися у крокуючому режимі відразу декількома способами, схожими на ходу ссавців і рептилій. Конструктивно передбачена можливість регулювання підвіски і радикального збільшення дорожнього просвіту. У “зібраному” стані автомобіль зможе без проблем пересуватися звичайними дорогами і швидкісними трасами.
Hyundai Elevate побудований на модульній електричній платформі, основою якої є 4 роздільні електродвигуни. Електрична батарея вбудована в підлогу.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас