На електрокари будуть встановлювати зелені номери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На електрокари будуть встановлювати зелені номери

Технології&Авто
4275
Верховна Рада ухвалила закон, яким впроваджує дорожні знаки для місць паркування і зарядки електромобілів, а також – зелені номери для електрокарів.
За ухвалення відповідного Закону проголосували 233 народні депутати при необхідному мінімумі в 226 голосів.
Народний депутат України Олексій Рябчин повідомив, доповідаючи щодо законопроекту №10405, що ухвалення закону дозволить забезпечити захист прав водіїв транспортних засобів, оснащених електричними двигунами, для доступу до зарядних станцій електромобілів.
«Законопроект дуже простий. Він дає можливість ввести зелені номери для електрокарів, врегулювати питання облаштування паркомісць, зарядки для автомобілів», – зазначив він.
Зазначається, що крім відповідних дорожніх знаків, також в Україні не врегульовано питання ідентифікації транспортних засобів, оснащених електричними двигунами. «Зокрема, такі знаки використовуються в Австрії, Німеччині, Угорщині, Норвегії, Великобританії, Китаї, Індії, Латвії, провінції Онтаріо в Канаді… Ухвалення законопроекту дозволить гармонізувати українське законодавство в сфері маркування транспортних засобів з електричним двигуном з кращими європейськими та світовими зразками», – йдеться в документі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас