Український фонд стартапів склав 400 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український фонд стартапів склав 400 млн грн

Казна та Політика
147
Бюджет Українського фонду стартапів склав 400 млн грн. Планується видавати стартапам на ранній стадії гранти в обсязі від $25 тис. до $75 тис.
Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
“Сьогодні це 400 млн реальних грошей, які будуть спрямовані на підтримку таких стартапів – від $25 тис. до $75 тис. До 24 місяців реалізації. Старт в цьому році, думаю, повинен привести до кратного збільшення фінансування цього фонду до 4 млрд грн”, – сказав він в четвер, презентуючи фонд у Києві.
До наглядової ради фонду увійшли Олена Кошарна (Horizon Capital), Леся Севрук (ECG), Вікторія Тігіпко (TA Ventures), Чарльз Вайтхед (Cornel Tech), заступник міністра фінансів Юрій Гелетій, Олександр Риженко (Дерагентство з електронного урядування e-gov), Дмитро Шимків (Darnitsa), повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова.
“Сьогодні ми призначаємо наглядову раду – і вона “відпливає” з рук Міністерства фінансів в руки наглядової ради”, – сказала Маркарова.
За її словами, потім наглядова рада оголосить конкурс, оцінюватиме проекти і вибере переможців, з якими будуть підписані договори про надання грантового фінансування.
“Наше завдання зараз – знайти співфінансування. Ми активно спілкуємося з донорами”, – зазначила Маркарова.
У свою чергу, СЕО та керуючий партнер UNIT.City Макс Яковер повідомив, що відбирати проекти буде конкурсна комісія, яку, в свою чергу, вибере наглядова рада фонду. Виділені стартапам кошти, за його словами, можуть бути використані на прототипування або розвиток бізнесу.
Яковер уточнив, що заявки з вересня можна буде подавати онлайн на порталі фонду, потім конкурсна комісія оцінить проекти, проведе “живий пітчинг”, визначить переможця, з яким буде підписано договір. Фонд також буде здійснювати моніторинг виконання умов договору про фінансування.
За словами Яковера, при відборі будуть оцінюватися технічна і комерційна можливість реалізації проекту. Основні критерії – інноваційність; комерціалізація; команда і фінанси, а також стійкість проекту.
“Днями буде перше засідання наглядової ради, після цього будуть затверджені конкурсна комісія, критерії відбору й у вересні починається прийом заявок”, – підкреслив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас