Топ-13 найнадійніших банків України за версією YouControl (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-13 найнадійніших банків України за версією YouControl (інфографіка)

Фондовий ринок
6215
Завдяки інструменту для перевірки надійності банків FinScore, із 76 працюючих банків України було визначено топ найбільш надійних, куди у першому кварталі 2019 року потрапило 13 фінансових установ.
Про це повідомляє YouControl, який і розробив інструмент для перевірки надійності банків.
Так, до переліку банків, які отримали найвищий показник фінансової стійкості, увійшли: СЕБ Корпоративный Банк, ІНГ Банк, Сітібанк, Правекс Банк, Ідея Банк, Дойче Банк ДБУ, Райффайзен Банк, ПриватБанк, Прокредит Банк, Креді Агріколь Банк, Піреус Банк МКБ, ОТП Банк, Укрсиббанк.
Топ-13 найнадійніших банків України за версією YouControl (інфографіка)
“Те, що банк фінансово стійкий, не завжди означає, що він має найбільші показники за активами (залученими коштами, розміщеними та використаними з метою отримання прибутку і підтримання ліквідності), кредитами та депозитами”, – зазначили у YouControl.
Наприклад, СЕБ банк за рівнем ринкової потужності отримав оцінку С (градація йде від найвищого показника А до найнижчого D).
“Цей банк має лише по 0,1% активів, кредитів та депозитів у цілому в банківській системі. Однак це не завадило йому стабільно працювати та бути надійним”, – зазначили в YouControl.
Водночас ПриватБанк, який теж потрапив у Топ, очікувано має показник MarketScore – А.
“Він володіє 21% від всіх активів банківської системи, 9,6% кредитів та 23% депозитів. А загалом більше 3% за всіма цими показниками отримали, крім “Привату”, лише Райффайзен Банк Аваль та Укрсиббанк”, – зазначили експерти.
Загалом стан банківського ринку наразі оцінюється як задовільний.
“Рівень капіталізації банків, котрі пройшли системну кризу, значно підвищився. Банки за підсумками регулярного стрес-тестування і оцінки якості активів продовжують нарощувати захисний буфер на випадок майбутніх криз”, – зазначили у YouControl.
Також експерти додали, що, починаючи з 2018 року, банківський сектор фіксує історичні рекорди з прибутковості.
“Цьому сприяє не лише жорстка монетарна політика НБУ і високі процентні ставки, а й більш зважена кредитна політика самих банків”, – пояснили в YouControl.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас