Суд відкрив провадження щодо стягнення з Коломойського 4,86 млрд грн на користь Нацбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відкрив провадження щодо стягнення з Коломойського 4,86 млрд грн на користь Нацбанку

Казна та Політика
501
Господарський суд Дніпропетровської області відкрив провадження та розпочав розгляд справи про стягнення з колишнього власника ПриватБанку Ігоря Коломойського 4,86 мільярда гривень за договорами поруки.
Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.
Зокрема, йдеться про 4 договори поруки Коломойського за кредитами рефінансування, які Національний банк надав ПриватБанку напередодні націоналізації.
За стягненням цих коштів з Коломойського Нацбанк вже звертався до цього суду, однак тоді у відкритті провадження відмовляли через те, що постійним місцем проживання Коломойського була Женева. Після цього Нацбанк звернувся щодо стягнення цих коштів до суду у Женеві. Паралельно Нацбанк оскаржував відмову у відкритті провадження в українських судах.
«Національний банк очікує за результатами проведення підготовчих засідань призначення судом розгляду справ по суті вже в серпні 2019 року та продовжить вживати правових заходів, необхідних для стягнення заборгованості за кредитами рефінансування», – зазначив начальник Управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту Національного банку Віктор Григорчук.
Нагадаємо, що у 2018 році Нацбанк подав 4 позови до українських судів та один позов до суду першої інстанції в Женеві у Швейцарії та Україні проти Ігоря Коломойського задля погашення кредитів рефінансування ПриватБанку. 19 березня 2019 року Верховний Суд України задовольнив касаційні скарги НБУ та зобов’язав Господарський суд Дніпропетровської області розглянути зазначені позови.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас