ЄК має намір надати Україні 25 млн євро на цифрову економіку й е-урядування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК має намір надати Україні 25 млн євро на цифрову економіку й е-урядування

Казна та Політика
143
В Європейській комісії готують міжнародний проект допомоги Україні в розмірі 25 млн євро на розвиток цифрової економіки та електронного урядування, про що було сказано на зустрічі представників ЄК з радником Президента України Михайлом Федоровим в середу в Києві.
Про це повідомила прес-служба Президента Володимира Зеленського
“Під час зустрічі представники Єврокомісії повідомили про підготовку міжнародного проекту допомоги Україні обсягом 25 млн євро на розвиток цифрової економіки та електронного урядування, а також надали свої рекомендації до концепції “Держава в смартфоні”. Ключові пропозиції стосувалися розвитку ідентифікації громадян, запровадження ефективної структури управління розвитком сфери і організації виконання поставлених амбітних завдань”, – повідомила прес-служба.
У свою чергу, Федоров розповів про плани та перспективи: “У нас є дуже чіткі плани на рік і ключові показники ефективності до 2024 року. “Держава в смартфоні” для мене – це коли українець може вирішити будь-яку свою життєву або ділову ситуацію онлайн в один клік і бажано зі смартфона, коли наш громадянин назавжди забуде, як виглядає чиновник і де він знаходиться, коли українці зможуть брати активну участь у розвитку держави через смартфон”.
Перший заступник голови Державного агентства з питань електронного урядування Олексій Віскуб розповів представникам ЄК про проект “еМалюк”, за допомогою якого батьки новонароджених зможуть отримати 10 онлайн-сервісів.
За інформацією прес-служби, у зустрічі в Офісі президента взяли участь представники Групи підтримки України в Єврокомісії Франко Пол, Представництва Європейського Союзу в Україні Мартін Клауке і координатор сектору “Реформа державного управління” Представництва ЄС в Україні Сергій Ладний.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас