Ще дві країни хочуть перейти на євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще дві країни хочуть перейти на євро

Світ
8204
Болгарія і Хорватія хочуть до 2023 року вступити в зону спільної валюти євро. Загреб вже звернувся з відповідною заявою, щоб включити куну в Європейський механізм валютних курсів ERM2, обов’язковий для країн-кандидатів.
Про це пише Сьогодні.
Як зазначається, після Brexit, який повинен відбутися 31 жовтня, ще більше країн-учасниць ЄС будуть прагнути впровадження валюти євро. З 1 листопада до єврозони буде належати 70% євросоюзних держав, в яких живе 77% жителів ЄС.
Після вступу Болгарії та Хорватії поза єврозоною залишаться Польща, Угорщина, Чехія, Швеція і Данія. Покищо конкретної дати переходу на євро не визначила Румунія, але про такі плани Бухарест вже повідомив.
Членами зони євро є наразі 19 держав. Для вступу в спільноту країна-кандидат повинна два роки залишатися членом ERM 2, утримуючи свою валюту. Крім того, вона повинна виконати критерії: максимальний дефіцит бюджету не повинен перевищувати 3% ВНП; розмір держборгу – 60% ВВП; інфляція не повинна бути більш ніж на 1,5% вищою, ніж середній рівень інфляції у трьох країнах ЄС із найнижчими її показниками.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас