Народний банк Китаю прискорить створення власної криптовалюти напередодні запуску Libra — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Народний банк Китаю прискорить створення власної криптовалюти напередодні запуску Libra

Фінтех і Картки
321
Криптовалютна ініціатива Facebook може підштовхнути Народний банк Китаю (PBoC) прискорити створення власної цифрової валюти.
Про це заявив голова дослідницького підрозділу китайського центробанку Ван Сінь, повідомляє South China Morning Post.
Сінь вважає, що ризики, які Libra несе для традиційної фінансової системи, змусять регуляторів направити набагато більше ресурсів і сил на розробку своєї криптовалюти.
«Якщо Libra буде широко використовуватися для транскордонних платежів і функціонувати як гроші, то це матиме великий вплив на грошово-кредитну політику, фінансову стабільність і міжнародну валютну систему», – підкреслив Ван Сінь.
Зокрема, Китай стурбований тим, якими саме валютами буде забезпечена Libra і яку роль у цьому відіграватиме долар США.
«По суті, буде один «бос» – це американський долар і Сполучені Штати. Якщо це дійсно так, це призведе до низки економічних, фінансових і навіть міжнародних політичних наслідків», – застеріг Сінь.
Сінь зазначив, що PBoC був одним з перших центробанків, які почали вивчати можливість створення власної цифрової валюти.
«Ми рано почали, але для утвердження нашого лідерства в цьому питанні потрібно ще багато роботи», – заявив представник Народного банку Китаю.
Він також підтвердив, що центробанк вже отримав схвалення влади на створення центробанком своєї криптовалюти, однак на якому етапі зараз її розробка – невідомо.
Варто відзначити, Народний банк Китаю вже демонструє прогрес у роботі з блокчейн-технологіями. Так, платформа центробанку, заснована на технології розподіленого реєстру, опрацювала валютні операції на суму понад 30 млрд юанів ($4,36 млрд).
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас