Чим загрожує введення страхової медицини - думка експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чим загрожує введення страхової медицини - думка експерта

Казна та Політика
1423
Без аналізу стану українських закладів охорони здоров’я та значного вкладення коштів у їх діяльність впровадження страхової медицини, що декларують політичні партії у своїх програмах напередодні виборів до Верховної Ради, може бути небезпечним.
Про це заявив координатор експертної групи Української медичної експертної спільноти (УМЕС) Анатолій Анчішкін.
“Більшість політичних партій у своїх передвиборчих програмах ініціюють впровадження в Україні обов’язкового медичного страхування, а це може бути вкрай небезпечним. Зокрема, якщо перед цим не буде проведено експертизи та не вкладатимуться інвестиції у заклади охорони здоров’я і медичний персонал, то якість медичної допомоги не буде забезпечено. Також, якщо не буде справедливих тарифів, діяльність більшості закладів охорони здоров’я буде під питанням”, – наголосив Анчішкін.
Він висловив сподівання, що політичні партії, які оберуть до парламенту, будуть спроможні на конструктивний діалог.
Експерт також заявив, що ця робота буде корисною, насамперед, для організаторів сфери охорони здоров’я.
“Наші методологічні підходи працюють, концепцію УМЕС розроблено на основі цих методологічних підходів. Ми ще раз переконалися, що людиноцентричність є тим компасом, що веде нас через невизначеність та складність у галузі охорони здоров’я, що є найскладнішою системою у всіх країнах світу. Якщо не буде орієнтації на людину, будуть марними усі інші заходи”, – зазначив Анчішкін.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас