Great Wall Motor інвестує $2 млрд у створення фабрики з виробництва батарей у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Great Wall Motor інвестує $2 млрд у створення фабрики з виробництва батарей у Європі

Фондовий ринок
496
Китайська компанія Great Wall Motor інвестує понад $2 млрд у створення гігантської фабрики з виробництва батарей у Європі.
Підприємство буде випускати “дешеві” батареї нового покоління без кобальту.
За попередніми даними, роботи з будівництва заводу мають початися в 2020 році, а випуск батарей – в 2022. При цьому місце його розташування не вказується.
Новий завод на перших етапах повинен виробляти акумулятори сукупною потужністю в 20 гВт-год. До 2025 року виробничу потужність планують підвищити до 24 гВт-год.
Варто зазначити, що для запуску виробництва батарей Great Wall створила цілий підрозділ під назвою Svolt. Саме він буде контролювати і роботу, і продаж акумуляторних батарей. Першим замовником батарей на заводах в Європі ймовірно стане сама компанія Great Wall.
Крім європейського заводу компанія вже будує підприємство в китайському Чанчжоу. На його потужностях будуть випускатися батареї сумарною потужністю в 70 гВт-год.
“Ми плануємо мати п’ять виробничих баз по всьому світу, в тому числі в США, але на це потрібен час, – сказав глава Svolt Ян Хонгксін. – Глобальний план полягає в тому, щоб до 2025 року досягти 100 гВт-год”.
Компанія також заявила, що домоглася “значних успіхів” в розробці літій-іонної батареї без кобальту – важлива мета виробників батарей, які прагнуть відмовитися від дорогого і все більш дефіцитного мінералу.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас