Україна, Білорусь і Литва запустили новий контейнерний поїзд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна, Білорусь і Литва запустили новий контейнерний поїзд

Казна та Політика
195
Україна, Білорусь і Литва запустили новий контейнерний поїзд Containerships train.
Про це повідомив глава “Укрзалізниці” Євген Кравцов на своїй сторінці в Facebook.
“Containerships Train сполучеенням Литва – Білорусь – Україна – наш 22 контейнерний поїзд. Конкурентна швидкість доставки незалежно від погодних умов, регулярність рейсів і зрозумілий графік. Додайте до цього зменшення логістичних витрат в середньому на 25%. Вигоди безперечні”, – написав він.
Кравцов повідомив, що новий поїзд курсуватиме двічі на тиждень з литовського порту Драугісте до українського міста Бровари.
“Сьогодні в першому складі відправили 65 контейнерів – непоганий показник. В дорозі 50 годин. Раніше вантажі в цьому напрямку йшли автотранспортом, ми його переорієнтували на залізницю. ЄС робить акцент на скороченні частки автомобільних перевезень на користь більш екологічних – залізниць і водного транспорту”, – зазначив він.
За словами Кравцова, Драугісте розташований поруч з портом Клайпеда і тому з осені планується запустити ще один маршрут вже в Одеський морський порт. “З огляду на переорієнтацію вітчизняного експорту до країн ЄС і збільшення вантажів, адресованих на морські порти, саме контейнерні перевезення знадобляться”, – підкреслив він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас