Virgin Galactic стане першою космічною компанією, яка вийде на біржу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Virgin Galactic стане першою космічною компанією, яка вийде на біржу

Фондовий ринок
214
Мільярдер Річард Бренсон домовився про продаж 49% акцій космічної компанії Virgin Galactic. Покупцем виступить Social Capital Hedosophia Holdings, яка контролюється венчурними фондами Social Capital і Hedosophia.
За даними The Wall Street Journal, вона інвестує $800 млн в Virgin Galactic, яка поки що не отримує прибутку. В офіційному повідомленні про угоду йдеться, що гендиректор Social Capital Hedosophia Holdings Чаматі Паліхапітія (колишній топ-менеджер Facebook) додатково вкладе $100 млн і очолить об’єднану компанію.
Угода, в рамках якої Virgin Galactic була оцінена в $1,5 млрд, передбачає, що до кінця 2019 року вона проведе IPO, первинне публічне розміщення, в результаті чого стане першою космічною компанією, акції якої можна буде купити на біржі.
Virgin Galactic була заснована в 2004 році. З моменту свого заснування їй вдалося залучити фінансування на суму $1 млрд і зібрати ще $80 млн з майбутніх клієнтів, які хочуть полетіти в космос. Бренсон збирався взяти ще один $1 млрд від саудівського фонду PIF, але угоду було скасовано через вбивство Джамаля Хашоггі на території консульства Саудівської Аравії.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас