Співробітники ДФС покрили діяльність тіньового ринку на 190 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Співробітники ДФС покрили діяльність тіньового ринку на 190 мільйонів

Казна та Політика
736
Правоохоронці проводять обшуки у Головному управлінні Державної фіскальної служби у Волинській області у справі щодо схеми формування податкового кредиту та заподіяння збитків державі на 190 мільйонів гривень.
Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.
Зазначається, що слідчі викрили протиправну схему, в якій брали безпосередню участь співробітники ДФС, які покривали діяльність тіньового ринку з торгівлі податковими кредитами і отримували за такі “послуги” свій відсоток.
“У чому полягає схема: підприємство-імпортер завозило в Україну транспортні засоби та після їх розмитнення продавало їх кінцевому споживачу. Згодом ці ТЗ перепродавали іншим клієнтам за підробленими документами”, – прокоментували в ДБР.
За словами першого заступника ДБР Ольги Варченко, ці фінансові операції були “транзитними”.
“Тобто проводилися спеціально з метою подальшого перепродажу імпортного ПДВ підприємствам реального сектора економіки. У підсумку ці підприємства-покупці безпідставно отримували суми податкового кредиту та ухилялися від сплати податків”, – пояснила вона.
Наразі ведеться кримінальне провадження за ч.3 ст.212, ч.1 ст.358, ч.4 ст.358, ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 КК.
Слідчі ДБР проводять 14 санкціонованих обшуків у приміщенні територіального органу ДФС, місцях проживання його посадових осіб, за адресами діяльності конвертаційних груп, у ході яких документується причетність фігурантів справи до протиправної схеми.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас