Відкрито кримінальне провадження проти Укрзалізниці: розкрадено понад 7 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відкрито кримінальне провадження проти Укрзалізниці: розкрадено понад 7 млн грн

Фондовий ринок
575
Під час внутрішнього аудиту, проведеного на Укрзалізниці, виявили розкрадання та привласнення коштів колишнім керівником центру управління промисловістю на 7 мільйонів гривень. Матеріали перевірки передали до Державного бюро розслідувань.
Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.
«Перевіркою виявлено, що під час закупівлі пересувного дробарно-сортувального комплексу було безпідставно завищено його вартість більш ніж на 7 мільйонів гривень», — повідомили у компанії.
Крім цього, в Укрзалізниці виявили, що на підприємство поставили обладнання поганої якості на загальну суму 16 мільйонів гривень. Зокрема, відповідно до документів, обладнання мало бути українського виробництва, натомість по факту було поставлено дешевші китайські аналоги.
«Матеріали перевірки було передано до Державного бюро розслідувань, де відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживань службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою)», — додали в Укрзалізниці.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас