Китай розробляє 15-річний план розвитку автотранспорту на нових джерелах енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай розробляє 15-річний план розвитку автотранспорту на нових джерелах енергії

Світ
846
Китай працює над новим планом розвитку галузі транспортних засобів на нових джерелах енергії (NEV) на 2021-2035 роки.
Про це повідомив заступник міністра промисловості та інформатизації КНР Сінь Гобінь.
За його словами, план буде підтримувати кілька технологій і дозволить покращувати використання ринкового механізму для стимулювання інновацій, а також оптимізувати індустріальне планування і розвивати інфраструктуру.
У найближчому майбутньому буде опублікована політика подвійного інтегрування на 2021-2023 роки для виявлення громадської думки з питання. Схема подвійного інтегрування, розроблена для підтримки галузі NEV, передбачає заохочення або покарання для виробників позитивними або негативними балами за витрату пального їхніх автомобілів. В результаті виробникам традиційних транспортних засобів, можливо, доведеться купувати кредити у виробників NEV або підвищувати ефективність використання пального і розвивати власний бізнес NEV, щоб уникнути покарання.
У Китаї спостерігається бум продажів NEV. Як повідомив Сінь Гобінь, в січні-травні обсяг виробництва NEV в країні збільшився на 46% – до 480 тис., продажу – на 41,5%, до 464 тис. машин.
За даними міністерства громадської безпеки, на кінець червня в КНР налічувалося 340 млн моторних транспортних засобів, серед них – 3,44 млн авто на альтернативних джерелах енергії.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас