В "Укравтодорі" показали фото нового бетонного шосе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Укравтодорі" показали фото нового бетонного шосе

Казна та Політика
12448
На Полтавщині відкрили рух на 12 км новозбудованої бетонної траси Дніпро – Решетилівка національного значення.
Про це йдеться у повідомленні “Укравтодору” у Facebook.
«Мені особисто приємно, що в Україні з’являються хороші дороги європейської якості, причому з використанням різних технологій – як асфальтобетоних, так і цементобетоних. Н-31 будуємо в цементобетоні. При будівництві дороги підрядник використовує цемент українського виробництва, виготовлений за німецькими технологіями», – прокоментував керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак.
Востаннє ремонтні роботи тут проводилися наприкінці 1990-х – на початку 2000-х років. Реконструкція об’єкту розпочалася в серпні 2017 року.
Під час реконструкції Н-31 здійснюється будівництво дороги з цементобетонним покриттям та її розширення до 4 смуг руху (по дві – у кожен бік). Ширина смуги руху – 3,75 м. Ширина проїзної частини – 2х7,5м.
Товщина дорожнього одягу – майже 1,5 м. Складається з кількох шарів ущільненого та стабілізованого грунту (70 см), цементогрунту (30 см), пісного бетону (18 см), важкого бетону (26 см).
По всій ділянці проведення робіт буде здійснено монтаж металевого бар’єрного огородження, нанесення розмітки, встановлення нових дорожніх знаків, спорудження майданчиків для зважування великовантажного транспорту. В ході реконструкції буде проведено будівництво та відновлення шляхопроводів, транспортних розв’язок в декількох рівнях, мостів, біопереходів, водопропускних труб.
Згідно з проектом передбачається будівництво трьох обходів населених пунктів: с. Красне, м. Кобеляки, м. Решетилівка.
Дорога йтиме від автошляху М-03 Київ-Харків до межі з Дніпропетровською областю. Наразі роботи проводяться і в межах Дніпропетровської області.
Розрахункова швидкість після реконструкції по всьому шосе буде 110 км/год.
Реалізацію проекту, який фінансується за кошти державного бюджету України, буде завершено у 2022 році.
Наразі на відремонтованій ділянці транспорт рухається по правій стороні. По лівій розпочинаються будівельні роботи. Тож просимо водіїв зважати на дорожні знаки на ділянках проведення ремонту та бути особливо обережними.
В "Укравтодорі" показали фото нового бетонного шосе
В "Укравтодорі" показали фото нового бетонного шосе
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас