Територіальні дороги України будуть відновлювати за трьома технологіями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Територіальні дороги України будуть відновлювати за трьома технологіями

Казна та Політика
832
У Державному агентстві автомобільних доріг України (“Укравтодор”) представили Стратегію розвитку доріг територіального значення на 2020-2024 рр.
Про це повідомляється на офіційній сторінці відомства в Facebook.
“Для багатьох жителів України це основні дороги, що ведуть до шкіл, лікарень, до залізничних станцій, культурних центрів. Територіальні дороги становлять майже половину загальної протяжності доріг – більш ніж 46%. Це 22 тис. кілометрів доріг”, – сказано в повідомленні.
Стратегія Т-доріг доповнює Програму розвитку доріг державного значення 2018-2022 рр., і, як вважають в “Укравтодорі”, вона зможе вирішити багато завдань – від розвитку окремих регіонів до економічного зростання всієї країни.
Згідно зі стратегією, “Укравтодор” пропонує три технології для проведення ремонтів: використання увалкованого бетону (орієнтовна вартість 6 млн грн/км), холодний ресайклінг (орієнтовна вартість 5,5-6 млн грн/км) і використання відходів промисловості (орієнтовна вартість 6 млн грн/км).
Кожну з технологій пропонується застосовувати в різних регіонах країни. Так, увалкований бетон – в південно-східних і центральних областях, холодний ресайклінг – в північно-західних, з використанням промислових відходів – на сході.
“Увалкований бетон – нова технологія для України. Замість кількох шарів бітумних мас на укріплену базу укладається один шар увалкованого бетону, що дозволяє економити час виконання робіт і знижує витрати. Другий варіант – холодний ресайклінг, специфіка якого полягає в тому, що знімається верхній шар дорожнього покриття, переробляється і з додаванням в’яжучих матеріалів укладається повторно. Третій варіант капітального ремонту Т-доріг – використання відходів промисловості при облаштуванні дорожньої основи”, – розповів голова “Укравтодору” Славомір Новак.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас