До будівництва "Північного потоку-2" залучать компанії з Іспанії та Кіпру - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До будівництва "Північного потоку-2" залучать компанії з Іспанії та Кіпру - ЗМІ

Енергетика
479
Уряд РФ розширив список суден, допущених до участі в будівництві морської частини газопроводу “Північний потік-2”, зокрема в розпорядженні йдеться про залучення землесосів з Іспанії та Кіпру. Про це повідомляє РосЗМІ.
Повідомляється, що в список кораблів, які ведуть будівництво газопроводу, дозволено додати більше двох десятків іноземних суден різного призначення, від землесосів до якорезаводників.
Глава уряду Росії Дмитро Медведєв підписав розпорядження про розширення списку суден, допущених до участі в будівництві морської частини газопроводу. У РФ заявили, що необхідність такого порядку пояснюється “характером організації робіт з днопоглиблення і зворотної засипки траншей”, куди вкладаються труби.
До участі в будівництві “Північного потоку-2” на таких умовах було допущено кілька десятків суден, що ходять під прапорами інших держав (в основному Норвегії, Кіпру та низки інших країн). Тепер з метою своєчасного завершення робіт за проектом в список вирішено додати ще 23 судна, в тому числі два під російським прапором – буксир Argo і трубоукладальну баржу Fortuna. Більшість решти (12 з 21) ходить під прапором Нідерландів, крім того, в списку є судна під прапорами Кіпру, Іспанії, Бельгії, Фінляндії та Великобританії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас