Віце-прем'єр назвав умови для прискорення зростання економіки України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віце-прем'єр назвав умови для прискорення зростання економіки України

Казна та Політика
1059
Україна демонструє впевнене економічне зростання, але для істотного прискорення його темпів має забезпечити відкриття та лібералізацію ринків для входження приватного капіталу в кілька ключових галузей.
Про це передає прес-служба Мінекономрозвитку.
“Щоб економічне зростання було більш динамічним, потрібно забезпечити відкриття та лібералізацію ринків для входження приватного капіталу в енергетиці, агроіндустрії, інфраструктурі, фінансовому секторі, а також забезпечити умови для розвитку приватного бізнесу: дерегуляцію, захист прав власності, верховенство права, справедливу судову систему, ефективні антикорупційні заходи”, – цитує Кубіва прес-служба Мінекономрозвитку.
За його словами, зараз Україна одночасно реалізує кілька стратегічних завдань, що вимагає великих зусиль у пошуку оптимальних дієвих інструментів для прискорення зростання і реформ. “Цифровізація дозволяє одночасно вирішити питання ефективності та прозорості державного управління, подолання корупції, інклюзивності в економіці, освіті, соціальній сфері. Цифровізація – це потужний стимул до розвитку міст, створення “смарт” інфраструктури, медицини, державних сервісів. А ще цифрові сервіси – це додаткові 7-8% до зростання ВВП України щорічно”, – цитує Кубіва прес-служба Мінекономрозвитку.
За даними Державної служби статистики України, зростання реального ВВП України в 2018 році прискорилося до 3,3% з 2,5% в 2017 році і стало максимальним за останні 7 років. Державний бюджет України на 2019 рік заснований на макроекономічному прогнозі уряду зі зростанням реального ВВП на 3%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас