Японія планує запровадити систему розпізнавання облич для іноземців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія планує запровадити систему розпізнавання облич для іноземців

Світ
269
З липня 2019 року іноземцям буде легше проходити паспортний контроль в японських аеропортах завдяки установкам розпізнавання облич.
Як повідомляє в середу газета The Japan Times, сканери будуть зчитувати дані біометричних паспортів і звіряти їх з картинкою, яку дає відеокамера.
Процедура, як стверджується, займає близько 15 секунд, а від іноземного пасажира потрібно тільки прикласти свій документ до зчитувального пристрою і подивитися в камеру. Попередня реєстрація в імміграційній службі не буде потрібна.
Однак скористатися такою системою іноземці зможуть тільки на виїзді з Японії. Справа в тому, що на в’їзді від них вимагають залишати відбитки пальців і фотографуватися. Спеціальний сканер визначає також, чи немає у іноземця при в’їзді підвищеної температури. У деяких випадках його можуть попросити звернутися до лікаря прямо в аеропорту.
Перші сканери такого роду будуть встановлені в найбільшому в Японії токійському аеропорту Ханеда в другій половині липня. Потім протягом року ними обладнають і інші провідні повітряні гавані країни.
Зараз середній час очікування в черзі на паспортний контроль в найбільш завантажених аеропортах Токіо для іноземних туристів становить приблизно 30 хвилин. Завдяки новим сканерам цей показник може скоротитися майже на третину.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас