Приватний капітал має зайти в енергетику, агроіндустрію та інфраструктуру — Кубів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватний капітал має зайти в енергетику, агроіндустрію та інфраструктуру — Кубів

Казна та Політика
234
Для більш динамічного зростання економіки Україні слід забезпечити відкриття і лібералізацію ринків для входження приватного капіталу в енергетиці, агроіндустрії, інфраструктурі та фінансовому секторі.
На цьому наголосив перший віце прем‘єр-міністр України – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів під час панельної дискусії «Візія: Україна – країна з високими доходами» у рамках Міжнародної конференції з питань реформ в Україні (Ukraine Reform Conference) у місті Торонто (Канада), повідомляє прес-служба міністерства.
«Щоб економічне зростання було більш динамічним, слід забезпечити відкриття і лібералізацію ринків для входження приватного капіталу в енергетиці, агроіндустрії, інфраструктурі, фінансовому секторі, а також забезпечити умови для розвитку приватного бізнесу: дерегуляцію, захист прав власності, верховенство права, справедливу судову систему, ефективні антикорупційні заходи», – сказав Кубів.
Кубів зазначив, що наразі Україна одночасно реалізує кілька стратегічних завдань. Це вимагає мультиплікації зусиль та пошуку оптимально дієвих інструментів для прискорення зростання та реформ.
«Цифровізація дозволяє одночасно вирішити питання ефективності та прозорості державного управління, подолання корупції, інклюзивності в економіці, освіті, соціальній сфері. А ще цифрові сервіси — це додаткові 7-8% до зростання ВВП України щороку», – відзначив Кубів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас