Українські морпорти отримали $1,7 мільярда доходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські морпорти отримали $1,7 мільярда доходу

Казна та Політика
307
Загальний дохід морських портів України у 2018 році становив 1,7 млрд доларів.
Про це повідомляє Адміністрація морських портів України (АМПУ) з посиланням на дані Державної служби статистики України.
“Загальний дохід, сформований ринком послуг у морських портах України, за даними останньої звітності (Держстату — ред.), становив щонайменше 1,7 млрд доларів США, що дорівнює 2 відсоткам внутрішнього валового продукту країни”, – йдеться у повідомленні.
В АМПУ зазначають, що дані наведені згідно зі збірником “Зовнішня торгівля України” Державної служби статистики України, в якому наведена інформація про обсяги зовнішньої торгівлі товарами та послугами за 2016–2018 роки.
Згідно з даними Держстату, морпорти України у 2018 році обробили понад 37% від загального обсягу міжнародної торгівлі України з різними країнами світу (38,2 млрд доларів), у тому числі більше 57% українського експорту.
В АМПУ додають, що через морські порти Україна головним чином експортувала продукцію аграрної промисловості та гірничо-металургійного комплексу, імпортувала вугілля, залізорудну сировину та контейнерні вантажі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас