В ЄС погіршується показник, який свідчить про уповільнення економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС погіршується показник, який свідчить про уповільнення економіки

Світ
375
Індекс ділової активності в галузі промислового виробництва серед країн ЄС в червні продемонстрував падіння, хоча експерти прогнозували зростання.
Про це йдеться в дослідженні Markit Economics.
У червні індекс опустився до 47,6 пункту з травневої позначки в 47,7 пункту.
У Німеччині PMI у виробничому секторі незначно збільшився з 44,3 пункту до 45 пунктів, проте 6-й місяць поспіль залишається нижче від критичного рівня 50 пунктів, повторюючи ситуацію 2012 року.
У Франції показник збільшився з 50,6 пункту місяцем раніше до 51,9 пункту, що стало найшвидшим зростанням за останні 9 місяців. Зростання індексу стало можливим завдяки збільшенню кількості промислових замовлень і розширенню виробництва.
Погіршення умов в секторі викликано стагнацією в автомобільній промисловості – ключовій галузі німецької економіки, а також слабким зовнішнім попитом і зменшенням випуску проміжних товарів і засобів виробництва.
Виробничий PMI в єврозоні в червні 5-й місяць поспіль залишається нижчим від позначки 50 пунктів, що пов’язано зі скороченням обсягів виробництва і слабким внутрішнім і зовнішнім попитом на промислові товари.
Значення індексу вище ніж 50 пунктів вказує на зростання економічної активності, нижче – на її спад.
Індекси свідчать про уповільнення виробничого сектору в країнах єврозони на чолі з Німеччиною, яка завжди була і вважалася локомотивом економіки Європи.
Світовий банк, ЄЦБ, Бундесбанк, Промислова палата Німеччини й інші інститути знижують прогнози щодо темпів зростання німецької економіки в 2019 році і висловлюють побоювання, що це може перейти в довгострокову рецесію.
Єврокомісія вважає, що в поточному році темпи зростання ВВП єврозони складуть 1,2% річних після 1,9% за підсумками минулого року.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас