Норвезька Scatec Solar побудує чергову СЕС в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Норвезька Scatec Solar побудує чергову СЕС в Україні

Енергетика
1049
Європейський банк реконструкції і розвитку виділить норвезькій компанії Scatec Solar в особі “Скатек Солар АСА” кредит на суму 19,7 мільйона євро на будівництво в Чигирині (Черкаська область) сонячної електростанції потужністю 55,4 МВт.
Про це повідомили в прес-службі ЄБРР.
Крім цього, 10 мільйонів євро кредиту виділить Шведський фонд і 5 млн євро – Північна екологічна фінансова корпорація.
Відзначається, що ЄБРР фінансує будівництво в рамках затвердженої в липні 2018 року програми фінансування альтернативної енергетики в Україні USELF III загальним обсягом 250 мільйонів євро. При цьому кредитні кошти покриють 70% загальних витрат на проект.
“Очікується, що нову СЕС введуть в експлуатацію в 2020 році, вона забезпечить скорочення викидів CO2 на більш ніж 36 тисяч тонн на рік. Це вже четвертий проект “Скатек Солар” в Україні. З попередніх проектів компанії ЄБРР також підтримав будівництво СЕС потужністю 47 МВт в Миколаєві і СЕС на 30 МВт в Кам’янці”, – йдеться в повідомленні.
Крім них, зараз “Скатек Солар” разом з китайською корпорацією PowerChina Guizhou Engineering Co. Ltd. будує в Україні сонячну електростанцію ​​“Прогресівка” (Миколаївська область) потужністю 148 МВт. Загальна вартість проекту – 124 мільйони євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас