В Україні планують запровадити класифікацію вулиць за функціональним призначенням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні планують запровадити класифікацію вулиць за функціональним призначенням

Казна та Політика
604
В Україні планують запровадити класифікацію вулиць за функціональним призначенням.
Про це повідомляє заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.
“Для правильної та ефективної організації роботи транспорту, а також безпечних та сприятливих умов для пішоходів в Україні ми плануємо запровадити класифікацію вулиць за функціональним призначенням, тобто, в залежності від того, на кого вони розраховані: на пішоходів, велосипедистів, громадський транспорт, автомобілі або суміжний рух”, – ідеться в повідомленні.
Зараз же в Україні діє лише класифікація вулиць і доріг в залежності від групи населених пунктів: загальноміські, районні, житлові тощо.
Відповідна норма наразі вноситься у проект нових змін до ДБН “Вулиці і дороги населених пунктів”, які розробляє ДП “ДерждорНДІ”.
У новому проекті змін у ДБН вже запропоновано ввести такі категорії вулиць (доріг):
1. Пішохідна доріжка – з рухом виключно пішоходів та можливий суміжний рух велосипедистів. Основне призначення – безпечний рух пішоходів.
2. Велосипедна доріжка – з рухом лише велосипедистів. Також допускається епізодичний рух пішоходів за відсутності тротуару або пішохідної доріжки. Основне призначення – окремий рух лише велосипедного транспорту.
3. Магістральна вулиця загальноміського значення – регульований рух з широкими тротуарами, регульованими наземними пішохідними переходами, обов’язковими велодоріжками/велосмугами. На цих вулицях наявний рух громадського транспорту та допускаються стоянки поза межами основної проїзної частини або в спеціально відведених для цього місцях. Основне призначення – транспортний зв’язок між житловими, промислово-складськими районами, загальноміським та районними громадськими центрами, а також з іншими магістральними вулицями, міськими і зовнішніми автодорогами.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас