"Укренерго" заявляє про загрозу новому ринку електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укренерго" заявляє про загрозу новому ринку електроенергії

Енергетика
675
Окружний адміністративний суд Києва 1 липня призупинив дію постанови НКРЕКП від 7 червня 2019 року, якою було встановлено тарифи для НЕК “Укренерго” на передачу електроенергії та послуги диспетчерського управління на друге півріччя.
Про це повідомляє прес-служба компанії.
За інформацією прес-служби, рішення прийнято для забезпечення адміністративного позову акціонерного товариства “Нікопольський завод феросплавів” (який входить до групи Приват, – ред.).
Як зазначив керівник НЕК “Укренерго” Всеволод Ковальчук, рішення Окружного адміністративного суду Києва “призведе до колапсу нового ринку електричної енергії, оскільки призупинені постанови регулятора були прийняті саме для забезпечення нових алгоритмів роботи ринку”.
“Незастосування цих тарифів унеможливлює оплату електроенергії, яка втрачається в магістральних мережах, компенсацію виробникам, які працюють за зеленим тарифами, а також оплати допоміжних послуг, тобто підтримки резервів в ОЕС України. А значить, робить неможливим функціонування нової моделі ринку”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас