В ОАЕ запустили сонячну електростанцію рекордної потужності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ОАЕ запустили сонячну електростанцію рекордної потужності

Енергетика
4126
Недалеко від столиці Об’єднаних Арабських Еміратів запустили електростанцію Noor Abu Dhabi, яка буде виробляти майже 1,2 гігавата електроенергії.
Це найбільша приватна сонячна електростанція в світі.
Компанія Emirate Water and Electricity розпочала реалізацію Noor Abu Dhabi, найбільшого в світі проекту з індивідуальної сонячної енергетики. При піковій потужності в 1,18 гигаватта вона поступається тільки сонячним паркам, де кілька проектів спільно використовують простір. У порівнянні з нею, найбільший в США подібний об’єкт – Сонячна зірка потужністю 569 МВт – здається скромним.
Тож не дивно, що Абу-Дабі прагне пропагувати екологічні вигоди. За оцінками експертів, 3,2 млн. Панелей Noor Abu Dhabi забезпечать достатній для 90 000 осіб обсяг енергії, а також знизять викиди CO2 на 1 млн. тонн. За даними емірату, це рівнозначно тому, що з доріг приберуть 200 000 автомобілів.
«Важко заперечувати, що ОАЕ використовує сонячну ферму як рекламний інструмент. Хоча це має зробити відчутний вплив на викиди, реальність така, що ОАЕ все ще сильно залежить від нафти», – зазначають журналісти Engadget.
Однак це залишається важливою подією, і можна очікувати інших рекордних сонячних проектів найближчим часом. У Emirates Water and Electric є ранні плани щодо реалізації сонячного проекту потужністю 2 ГВт, а у Саудівській Аравії є базова угода про видобуток 2,6 ГВт сонячної енергії в Мецці.
Цікаво, що на початку 2019 року управління електро- і водопостачання Дубая (DEWA) запустило проект зі встановлення сонячних панелей на будинках громадян ОАЕ в Дубаї і підключення їх до загальної електромережі. Планується обладнати 10 відсотків житла еміратців. Проект, повністю фінансований DEWA, ​​буде завершено до кінця 2019 року.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас