Інвестори вкладуть $430 мільйонів у розвідку нафтогазових надр України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори вкладуть $430 мільйонів у розвідку нафтогазових надр України

Енергетика
425
Нафтогазові компанії, що перемогли у конкурсах на укладання угод з розподілу продукції, протягом 5 років інвестують понад 430 млн доларів у розвідку нафтогазових надр.
Про це написав у Facebook виконавчий директор Асоціації газовидобувних підприємств Роман Опімах.
“Наймасштабніший в історії України конкурс з надання у користування нафтогазоносних надр відбувся, переможці справедливо встановлені – прийнято рекомендації урядової комісії”, – написав Опімах.
За його словами, переможцями було обрано 7 підприємств: АТ “Укргазвидобування” – по двох лотах (Бузівська, Берестянська площі), також кращими було визнано ще дві її спільні заявки з канадською Vermilion Energy (Балаклійська, Іванківська площі), американська Aspect Energy виграла конкурс по Варвинській ділянці, чотири відомі вітчизняні газовидобувачі Гео Альянс, Укрнафтобуріння, ДТЕК та Західнадрасервіс здобули перемоги у конкурсах по Софіївській, Русанівській, Зінківській та Угнівській ділянках відповідно.
“З моменту укладання угоди з урядом, нафтогазові компанії зобов’язуються протягом 5 років інвестувати понад 430 млн доларів у проведення сейсмічних робіт (зокрема, 3D на площі 3,7 тис. кв. км) та пробурити 39 розвідувальних свердловин, паралельно працюючи над відновленням законсервованих об‘єктів для якнайшвидшого отримання газу”, – розповів Опімах.
Він пояснив, що, окрім сплати ресурсної ренти (яка становить 1,25 та 2% для газу та рідких вуглеводнів, відповідно), компанії також передаватимуть частину видобутої продукції на користь держави.
“Так, частка компенсаційної продукції для покриття понесених витрат інвестором становитиме 64-70%, а частка держави у решті прибуткової продукції коливається від 12% до 35% та, майже за всіх випадків, збільшуватиметься на користь держбюджету, коли проект досягатиме точок окупності (R-factor)”, – зазначив Опімах.
Він додав, що уряд має до двох місяців для розгляду рекомендацій міжвідомчої комісії та затвердження переможців конкурсів. Коли це станеться, розпочнеться етап складання та погодження самої угоди з державою та місцевою громадою, на що передбачено термін до одного року.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас