Білорусь з 1 серпня запустить власну систему миттєвих платежів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь з 1 серпня запустить власну систему миттєвих платежів

Світ
564
Білорусь створила власну систему миттєвих платежів. Її запуск анонсовано на 1 серпня.
Про це повідомив регулятор – Національний банк Білорусі.
У Нацбанку пояснили, що СМП є інноваційною і дозволить клієнтам білоруських банків здійснювати оплату товарів, робіт, послуг, виконання зобов’язань перед бюджетом в білоруських рублях в режимі реального часу 24 години на добу 7 днів на тиждень без вихідних і святкових днів 365 днів на рік.
“У період з 1 по 31 липня 2019 року з метою апробування нової технології обробки платежів і вивчення платіжного потоку для встановлення найбільш ефективної тарифної політики система миттєвих платежів буде працювати в режимі дослідно-промислової експлуатації, – йдеться в повідомленні. – З 1 серпня 2019 року система миттєвих платежів буде введена в промислову експлуатацію”.
Як нагадав регулятор, сервіс розроблений Нацбанком спільно з банківською спільнотою, з 1 січня поточного року він перебуває в дослідній експлуатації за участю 10 банків. Технічний оператор цієї системи (ВАТ “Білоруський міжбанківський розрахунковий центр”) протягом липня не буде стягувати плату з банків – учасників СМП за проведення розрахунків.
Передбачається, що участь банків у СМП буде мати добровільний характер.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас