НАБУ і АМКУ розкрили схему шахрайства на реконструкції Шулявського шляхопроводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ і АМКУ розкрили схему шахрайства на реконструкції Шулявського шляхопроводу

Казна та Політика
1086
Антимонопольний комітет України спільно з Національним антикорупційним бюро України розкрили схему шахрайства на будівельних роботах у Києві.
Про це повідомляє прес-служба НАБУ.
Як повідомляється, дві компанії вступили в змову для спотворення процедур закупівель будівельних послуг для трьох об’єктів – Шулявського шляхопроводу, корпусу Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова та реконструкції гімназії № 59 ім. А.М. Бойченка. Загальна сума штрафів, накладених Київським обласним територіальним відділенням АМКУ, склала 262 млн гривень.
“Дані, які стали основою для рішення АМКУ, детективи Національного бюро отримали під час досудового розслідування можливих зловживань при реконструкції Шулявського шляхопроводу, зокрема, мова йде про відомості, що вказують на можливий зв’язок між учасниками закупівлі – ТОВ “Північно-український будівельний альянс” і ТОВ “Спецбуд-Плюс”. Згодом Київське територіальне відділення АМКУ провело своє розслідування, яке підтвердило факт змови згаданих компаній не тільки у випадку Шулявського шляхопроводу, але і ще двох об’єктів: будівництва корпусу Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова та реконструкції гімназії № 59 імені А.М. Бойченка в Голосіївському районі м. Київ”, – вказується в повідомленні.
За шахрайство на реконструкції Шулявського шляхопроводу кожна з компаній отримала штраф в 56 млн гривень. За спотворення результатів закупівель для будівництва корпусу Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова компанія “Північно-український будівельний альянс” була оштрафована на 56,16 млн гривень, а “Спецбуд-плюс” – на 63,19 млн гривень. Штраф за шахрайство на реконструкції гімназії № 59 склав по 15,29 млн гривень на кожну компанію.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас