"Нафтогаз" домігся заборони виплати "Газпрому" дивідендів за низкою його заарештованих активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" домігся заборони виплати "Газпрому" дивідендів за низкою його заарештованих активів

Фондовий ринок
409
НАК “Нафтогаз України” домігся заборони виплати “Газпрому” дивідендів за низкою його заарештованих активів.
Про це заявив глава НАК Андрій Коболєв.
“Нам вдалося показати “Газпрому”, що він не тільки не може розпоряджатися своїми (що перебувають під арештом – ред.) активами, але, в тому числі, не може отримувати з них дивіденди”, – сказав він журналістам в Києві в середу.
“Наприклад, в одній з юрисдикцій суд, який наклав арешти, коли “Газпром” спробував отримати дивіденди, сказав, що дивіденди розподіляти можна, інші ваші партнери їх отримувати можуть, а ви, будь ласка, покладіть дивіденди сюди на рахунок і ми їх потримаємо до того моменту, коли вирішимо, що з ними робити”, – додав глава НАК.
Нагадаємо, в кінці лютого 2018 року Арбітражна палата Стокгольма задовольнила позовні вимоги НАК “Нафтогаз України” до “Газпрому” через порушення контрактних зобов’язань щодо транзиту російського газу через Україну. Суд прийняв рішення про сплату компенсації обсягів, які були недопоставлені, проте “Газпром” не виконує рішення суду.
Стокгольмський арбітраж зобов’язав “Газпром” доплатити “Нафтогазу України” $4,63 млрд за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту. З урахуванням того, що раніше суд підтвердив борг української сторони за постачання газу в розмірі $2,018 млрд, за результатами двох арбітражних суперечок між компаніями на поставку і транзит газу “Газпром” повинен доплатити “Нафтогазу” $2,56 млрд.
“Нафтогаз” намагається стягнути в міжнародних судах з “Газпрому”, проводить кампанію щодо арешту активів “Газпрому” в Швейцарії, Великобританії, Нідерландах і Люксембурзі.
Крім того, в грудні 2018 року Федеральний суд США в Нью-Йорку задовольнив вимоги НАК на отримання інформації від GLAS Americas, Deutsche Bank Trust Company Americas і Bank of New York розкрити інформацію про активи “Газпрому” в Європі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас