Intel та інші американські чіпмейкери продовжують поставки Huawei в обхід заборони США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel та інші американські чіпмейкери продовжують поставки Huawei в обхід заборони США

Фондовий ринок
347
Американські виробники чіпів продають китайській Huawei продукцію на мільйони доларів, незважаючи на заборону, введену владою США.
Про це пише газета The New York Times з посиланням на джерела.
За словами джерел, лідери галузі, в тому числі Intel і Micron, знайшли можливість обійти обмеження, поставляючи китайській компанії компоненти, вироблені за межами США – такі товари не завжди вважаються американськими.
Компанії відновили поставки продукції Huawei приблизно три тижні тому, зазначають джерела.
Відновлення продажів американськими компаніями дозволить Huawei продовжувати виробництво її продуктів, включаючи смартфони і сервери.
Це також показує, наскільки складно адміністрації президента США Дональда Трампа буде дійсно обмежити бізнес Huawei, пише NYT.
Раніше цього року Трамп підписав указ “Про забезпечення безпеки поставок інформаційно-комунікаційних технологій і послуг”, який дозволяє його адміністрації обмежувати бізнес іноземних технологічних компаній в США при появі сигналів їх загрози національній безпеці.
До “чорного списку” компаній, поставки для яких з США можуть здійснюватися тільки на підставі спеціальних ліцензій, було внесено китайську Huawei.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас