Apple купила стартап Drive.ai з розробки автомобілів з автопілотами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple купила стартап Drive.ai з розробки автомобілів з автопілотами

Фондовий ринок
329
У вівторок Apple підтвердила чутки про наміри компанії купити стартап Drive.ai з розробки самокерованих автомобілів. Тим самим Apple знову заявила про себе як про компанію, яка ставить перед собою мету вивести на дороги машини з автопілотами.
Сума угоди традиційно не розголошується. За деякими оцінками, ринкова вартість Drive.ai могла досягати $200 млн. Востаннє стартап в черговій серії збору коштів отримав від інвесторів $77 млн. Водночас молода компанія мала труднощі з фінансуванням проекту. Так, у виданні San Francisco Chronicle оприлюднено повідомлення Drive.ai регулятору в Каліфорнії про заплановане закриття компанії і про звільнення 90 співробітників. Це може означати, що Apple отримала права на розробки Drive.ai за ціною боргів компанії.
Цікаво, що Drive.ai працювала спільно з владою міста Арлінгтон в штаті Техас над проектом з човникової доставки пасажирів автономними автомобілями. Це означає, що стартап має серйозні напрацювання, а також штат досвідчених інженерів. Оскільки разом з активами Drive.ai у вигляді розробок і автомобілів в компанію Apple на роботу перейшли десятки інженерів стартапу, купертинівці почнуть далеко не з нуля.
Втім, в самій Apple теж займаються машинами з автопілотами. Наприкінці минулого року, наприклад, компанія вивела на дороги Каліфорнії самокеровані позашляховики Lexus з живими водіями для контролю автопілотів. Правда, в січні Apple звільнила близько 200 співробітників проекту «Titan», який джерела асоціюють з проектом самокерованих машин компанії. Очевидно, що керівництво Apple щось не влаштувало в ході робіт, раз компанія продовжила працювати над проектом, але вже з підключенням до розробок команди Drive.ai.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас