Український стартап з розмінування отримав грант на півмільйона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український стартап з розмінування отримав грант на півмільйона

Фондовий ринок
472
Система Minect.ai працює з потоками візуальних даних, отриманих з різних носіїв, таких як дрони, роботи і навіть смартфони, пише сайт e-news.com.ua.
Перша в світі система розпізнавання мін і снарядів на базі штучного інтелекту отримала державний грант. Про це йдеться в повідомленні стартапу.
Система для розмінування територій Minect.ai, створена українськими розробниками, отримала державний грант від Фонду підтримки винаходів Мінекономрозвитку.
Minect.ai – автоматична система на основі штучного інтелекту, яка здатна розпізнавати міни та інші снаряди, миттєво виводити характеристики і рекомендації до дій.
Проект розроблявся з урахуванням ситуації на Донбасі. Його мета – автоматизація і безпека дій з розмінування територій.
За результатами конкурсного відбору система Minect.ai увійшла до числа переможців і отримала грант в розмірі 500 тис. грн. на продовження розробки і вдосконалення системи.
Система Minect.ai працює з потоками візуальних даних, отриманих з різних носіїв, таких як дрони, роботи і навіть смартфони. Вона здатна обробляти знімки з радіолокаторів і тепловізорів, аналізувати і створювати інтерактивну карту локацій мін разом з їхніми характеристиками.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас