Через рішення судів щодо ПриватБанку вкладники забрали 1 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через рішення судів щодо ПриватБанку вкладники забрали 1 млрд грн

Кредит&Депозит
1031
На початку травня ситуація в ПриватБанку стабілізувалася, приріст за поточними рахунками і строковими депозитами становив 1,4 млрд грн. Про це розповів член правління ПриватБанку з питань роздрібного бізнесу Олексій Шабан.
За словами Шабана, інформація про суди щодо статусу банку, яка широко розповсюджується, не надихає клієнтів залишати свої гроші на рахунках. Але ситуація в банку далека від кризової.
«Ми відчули відтік коштів 18-19 квітня, коли з’явилося перше рішення суду щодо ПриватБанку. З 1 до 31 квітня баланс вкладів населення (це депозити та поточні рахунки) в гривні зменшився на 1 млрд грн. Це те, що реально “винесли”. Але в травні клієнти занесли назад те, що винесли в квітні», – констатував він.
Голова роздробу ПриватБанку також зазначив, що українські клієнти, особливо клієнти ПриватБанку, постійно перебувають в стані інформаційної турбулентності, тому у них вже сформувався частковий імунітет на негативні новини.
«Коли з’являються будь-які зовнішні ризики, чи то вибори, ліміти, обмеження або неоднозначні рішення судів, першими йдуть валютні вкладники. Так і сталося зараз. Звичайно, сумно, що пішла частина клієнтів, але за самі вклади ми не сильно тримаємося, бо давно прийняли і продовжуємо курс на зниження частки валютних депозитів у портфелі», – розповів Олексій Шабан.
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас